Impregneermiddel stoffen 2 liter

Be the first to review this product

Availability: In stock

€55.00
OR

Quick Overview

Impregneermiddel stoffen 2 liter natuurlijke vezel IMP ITC is een geur- en kleurloze oplossing van onschadelijke stoffen, o.a. gebaseerd op het stikstoffosfor synergisme. Deze brandvertragende vloeistof is ontwikkeld om op halogeenvrije basis zowel natuurlijke vezels als mengvezels brandvertragend te maken.

IMP ITC is een zeer effectieve brandvertragende impregneermiddel vloeistof die, na verdunning en toevoeging van een detergent, geschikt is om snel opgenomen te worden door water absorberende materialen. Na droging blijven de actieve bestanddelen van IMP ITC achter, waardoor het materiaal brandvertragend wordt.

Impregneermiddel speciaal voor stoffen met meer dan 30% natuurlijke vezels.

Impregneermiddel stoffen 2 liter

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

Details

Technische data, verpakking en transport

- Dichtheid 1,180 ± 0.020 g/cm³
- pH waarde 7.0 ± 1.0
- Smelttraject -5 tot -10 graden Celsius
- Kooktraject 100 tot 110 graden Celsius
- Actief materiaal 320 ± 30 g/kg
- Ontledingstemperatuur > 120 graden Celsius
- Verpakking 2, 3, 5, 8, 10, 25 en 120 kg
- Opslag vorstvrij in originele verpakking
- Houdbaarheid in gesloten verpakking tenminste 6 maanden
- Transport ongevaarlijk product, geen specifieke voorschriften

Toepassing en applicatie

IMP ITC van impregneermiddelen.nl is zowel geschikt al natuurlijke als mengvezels brandvertragend te maken, Bij mengvezels met een hoog gehalte aan synthetische vezel (>60%) wordt een gecombineerde toepassing met IMP PW geadviseerd.

Het product kan tevens worden toegepast in combinatie met andere milieuvriendelijke chemicaliën, na toevoegen van binders kunnen o.a. naaldvilt, tapijt en diversen soorten vliezen brandvertragend behandeld worden. Met IMP ITC en een vuil- en waterafstotend middel IMP FC kan in een bewerking zowel een brandvertragend als een vuil- en waterafstotend effect bereikt worden.

Benodigdheden

De benodigde hoeveelheid IMP ITC impregneermiddel hoeveelheid is sterk afhankelijk van het te behandelen materiaal en de gewenste norm die behaald dient te worden. Met ongeveer 5,5 kilo 100% katoenen doek van 200 g/m2 is met 5 kilo IMP ITC brandvertragend impregneermiddel te behandelen volgens de norm NEN-EN ISO 6941 / 6940 dit was voorheen NEN-EN 1722. Wij adviseren altijd eerst een proefstukje te impregneren om een indruk te krijgen van het opnamevermogen en het te verwachten eindresultaat. Eventuele testrapporten zijn op aanvraag aan te vragen.

Normen

Andere normen die behaald kunnen worden zijn:
- DIN 4102, Klasse B1, B2
- DIN 66082 / 84
- BS 5438, 5867, 5852
- NFP-92 503, Klasse M1-M3
- ISO 6941 / 6940

Laboratoriumtesten zullen moeten uitwijzen met welk receptuur een textielsoort een bepaalde norm kan halen, Desgewenst kunnen deze testen door het laboratorium van impregneermiddelen.nl uitgevoerd worden.

Aandachtspunten

Indien het textiel of stof  met water gereinigd wordt, wanneer het op andere wijze met water in aanraking komt, is nabehandeling noodzakelijk.
Behandelde materialen kunnen zonder bezwaar tenminste 10 maal chemisch gereinigd worden.

Het is niet mogelijk impregneermiddelen te retourneren.
Levering inclusief drukspuit van 2 liter

Additional Information

Gewicht 2 kilo

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.